Ekonomi

Gökçeada ve Bozcaada’da Fidan Teslim Töreni Yapıldı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarımsal Kalkınma ve Yerleşim Projesi kapsamında Gökçeada ve Bozcaada’da kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde Fidan Teslim Töreni düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilmektedir.

Fidan teslim törenine Gökçeada Kaymakamı Nurbaki Yalçın, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan, Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hacı Ömer Şahin, Şube Müdürleri, teknik çalışanlar ve üreticiler katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, “Gökçeada ve Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve Yerleşim Projesi, Bakanlığımızın 2015 yılından bu yana yürüttüğü bir proje. Bozcaada, coğrafi konumu nedeniyle çok şanslı bir ilçe. Gerçekten ilçemize çok uygun bir doğaya sahip. uygun tarım ve organik tarım açısından Çanakkale İli Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü bu proje çerçevesinde bugüne kadar adamızda birçok çalışma yapıldı.Bu çalışmaları daha da artırarak adamızı ülkemize kazandırmak istiyoruz. Organik tarım ve yeterli tarım konusunda hak ettiği konumu bugün 150 adet incir fidanı, 2000 adet Urmu türü adaçayı karadut ve 1000 adet sakız fidanını sahiplerine teslim ettik.Teslim edeceğiz.Gökçeada ve Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve Yerleşim Projesi bölgenin kalkınması ve refah düzeyinin artması açısından önemli olup, bölge halkına ve adalara yeni bir soluk getirecektir. Bu proje kapsamında yürütülen çalışmalar bölgede tarımsal üretimi ve ekonomiyi canlandıracak, yaşam standartlarının yükselmesine katkı sağlayacak. . Gökçeada ve Bozcaada Türkiye’nin örnek kırsal kalkınma bölgeleri arasında yer alacak. Bu projenin Gökçeada ve Bozcaada’nın kalkınmasına değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Projeyi yürütenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, “Fidanların sağlıklı büyümesi için fidanların doğru dikimi ve budaması önemlidir. Budama fidanların sağlıklı ve güçlü büyümesi için önemlidir. Fidan dikiminden sonra yapılan budama kök sisteminin gelişmesine yardımcı olur. fidanlardan.” Fazla kısım ve yaprakların budanması fidanın su ve besin ihtiyacını azaltır ve hayatta kalma şansını arttırır. Fidan dikiminden önce toprağın hazırlanması da önemlidir. Toprak havalandırılmalı ve yabancı otlardan arındırılmalıdır. Gerekirse toprağa gübre eklenebilir. Fidan dikimi ve budamayla ilgili tüm sorunlarınız için İl Müdürlüğümüzle iletişime geçin/ “İlçe Müdürlüklerimizden yardım alabilirsiniz” dedi.

Tören, fidanların üreticilere teslim edilmesiyle sona erdi. – ÇANAKKALE

haber-dogansar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu