İPUCU: Dersim’de DEM Partisi’nin dışarıda bırakılması söz konusu değil
31 Mart yerel seçimleri için Türkiye İşçi Partisi, İşçi Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Emek ve Özgürlük Cephesi ile birlikte çalışarak ittifak kurma kararı sol siyasette gündem oldu.
TİP, yazılı açıklama yaparak, “Dersim’de DEM Partisi’ni veya herhangi bir dost gücü dışlayan bir ittifakın parçası olmamızın söz konusu olmadığını açıkça belirtmek isteriz.” dedi.
Açıklamanın tamamı şu şekilde:
Dün gazetelere yansıyan Dersim’deki ittifak çabaları hakkında açıklama yapma gereği duyuldu.
Partimizin yerel seçimlerdeki temel yaklaşımı, Cumhur İttifakı’nı en geniş ittifaklarla geriletmek ve mümkün olduğu kadar çok yerleşimde kazanımlar elde ederek sol, sosyalist ve popülist yerel yönetim örnekleri oluşturmaktır. Genel Merkezden daha önce yaptığımız açıklamalara bakıldığında kayyum atanan illerde aday göstermeme kararımızın da bu yaklaşımın bir parçası olduğu görülecektir.
Bu bağlamda Dersim yöresindeki tüm ilerici, sosyalist ve yurtsever güçlerin birlikte tavır alması gerektiğini düşünüyoruz, çabamız da bunun içindir. Dün yayınlanan açıklama bizim açımızdan ittifakın tamamlanıp kurulduğunun beyanı değil, tüm güçlere iş birliğine davettir. Dersim’de DEM Partisi’ni veya herhangi bir dost gücü dışlayan bir ittifakın parçası olmamızın söz konusu olmadığını açıkça belirtmek isteriz.
“En geniş birlik için çalışmaya devam edeceğiz.”
Ne oldu?
DEM Partisi Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye İşçi Partisi, İşçi Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ile Dersim’de 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurulması yönünde çalışma kararına tepki gösterdi. “DEM Partisi’ne karşı kuruldu”. savunma yapmıştı. Sakık, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyım politikalarına ve yeni ittifaklarına rağmen halkımızın desteğiyle DERSİM’i ve daha birçok yeri kazanacağız! AMA Kürtlere temsil hakkı verdi” Gaziantep’te sadece devrimci dayanışma adına EMEP’e. Kanımız bizimdir.” Bunlar da hayatımız pahasına kazandığımız mevkilerdir. Devrimci dayanışma yasası gereği çaba birliği çoğu zaman sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılarak kendi yollarına devam ettiler. Artık kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Partisi’ne karşı ittifak kurma noktasına gelinmiştir. Devrimci Dayanışma Yasası Böyle mi olmalı? (HABER MERKEZİ)